Węgiel aktywny kokosowy

  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,00 zł 9.00




ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Opis

Skład INCI Carbon

Kosmetyczny węgiel aktywowany pozyskiwany z łupin orzecha kokosowego. Jest najsilniejszym naturalnym absorbentem. Doskonale pochłania sebum. Szczególnie polecany do cery tłustej, mieszanej, trądzikowej, zanieczyszczonej i do przetłuszczajacej się skóry głowy.

Działanie

  • Działa antybakteryjnie,
  • Oczyszcza,
  • Działa ściągająco na skórę. Matuje.
  • Delikatnie złuszcza naskórek.

Informacje techniczne

Drobny, miałki, czarny proszek. Nie rozpuszcza się w wodzie i tłuszczach. Rozprasza się, zawiesza. Gęstość różni się w zależności od stopnia zagęszczenia.

Należy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach, w temperaturze pokojowej, w dobrze wentylowanym, suchym miejscu.

Zastosowanie
Jest stosowany przede wszystkim:
  • W maseczkach oczyszczających i żelach do twarzy,
  • Do podukcji  mydeł,
  • Jako dodatek do gotowych kosmetyków,

Stosowane stężenia:

Zalecane stężenie do 70 %.
Polecane stężenie 0,01 - 1 %

Uwagi
Surowiec kosmetyczny.

Nie spożywać. Nie wdychać pyłów.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl