Zielona herbata proszek

proszek z zielonej herbaty
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5,75 zł 5.75




ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Opis

Skład INCI Camellia Sinesis

Bardzo drobny proszek z zielonej herbaty, posiadający cenne właściwości dzięki zmieleniu całego liścia, częściowo rozpuszczalny w wodzie. Ekstrakt z zielonej herbaty jest bogaty w antyoksydanty takie jak witaminy C i E a także składniki aktywne - polifenole, katechiny, nawilżające polisacharydy. Przeciwdziała starzeniu się skóry i negatywnemu wpływowi czynników zewnętrznych. Drobne cząsteczki użyte jako składnik maseczek w sposób delikatny regulują grubość warstwy rogowej naskórka, wpływają na lepsze nawilżenie i uelastycznienie skóry. Ujędrniają również dzięki zawartości teiny, co jest przydatne w przypadku zwiotczałej skóry ciała z cellulitem.

Działanie w kosmetykach

  • Nawilża skórę,
  • Przeciwdziała starzeniu,
  • Działa delikatnie ściągająco,
  • Łagodzi stany zapalne,
  • Stosowany jako peeling lekko złuszcza martwe komórki naskórka,
  • Ujędrnia i uelastycznia,
  • Przeciwdziała wypadaniu włosów,

Informacje techniczne

Drobny proszek częściowo rozpuszczalny w wodzie, o kolorze zielono-beżowym, o roślinnym zapachu. Część proszku zawiesza się w wodzie. Gęstość nasypowa różni się w zależności od stopnia zagęszczenia produktu. Orientacyjnie - 1 ml proszku waży około 0,5 g.

Proszek należy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach, w temperaturze pokojowej, z dala od wilgoci i promieniowania słonecznego.

Zastosowanie

Może być stosowany wszystkich typów skóry, ale szczególnie wskazany jest dla cery starzejącej się, poszarzałej, odwodnionej, naczynkowej, narażonej na negatywne działanie środowiska zewnętrznego, podrażnionej, dojrzałej, z cellulitem, wiotkiej.

Jest stosowany przede wszystkim:

  • W maseczkach do twarzy i ciała.
  • Jako odżywczy dodatek do kąpieli.
  • Jako składnik kosmetyków, np. toników, serum, kremów pod oczy, balsamów, szamponów (odwar należy odcedzić).
  • W odżywkach, szamponach i maskach do włosów (w formie odcedzonego odwaru).
  • Jako dodatek do mydeł.

Stosowane stężenia:

Zalecamy stężenie w kosmetykach do 5 %, w maseczkach może być wyższe.

 
Uwagi

Surowiec kosmetyczny - nie spożywać.

Produkty pochodzenia roślinnego są potencjalnie alergizujące. Mogą powodować zaczerwienienie i pieczenie skóry. Szczególnie w przypadku cery wrażliwej, skłonnej do alergii i naczynkowej polecamy wykonać próbę uczuleniową.

Receptury
 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl